Nieuws

Berichten aan de Scheepvaart

PZL20b6 NCV

 

Vangstberichten

 

Vangstbericht 08-04-2020

Ondanks de beperkingen vanwege het Corona heb ik mede door de afmeting van mijn boot toch nog de mogelijkheid om samen met iemand te gaan vissen zonder dat wij ongezond en onverantwoord dicht bij elkaar hoeven te staan. Ook komen wij apart en gaan niet samen in 1 auto. Genoeg hierover, het moet een vangstbericht worden.

We zijn om 9 uur, met strak blauwe lucht en bijna geen wind bij de club vertrokken en konden nagenoeg direct door de sluis en met een staartje van de laatste EB stroom hebben wij onze vis stek al binnen 45minuten in het zicht. We hebben gekozen voor een plek voorbij de Sluise Hompels waar ik de laatste tijd goede vangsten heb gehad.

Voor mensen die de precieze locatie willen weten stuur maar een mailtje naar de secretaris die je deze informatie graag zal geven.  Om 10.15 gingen de eerste lijnen overboord en kwamen ook al direct, bij mij althans de eerste vissen binnen, voornamelijk schar. Toch na 1,5 uur besloten om iets om de Zuid te gaan liggen zodat de diepte aan beide zijden van de boot bijna gelijk zou zijn en mijn vismaat ook de kans te geven om mij bij te houden….. Dat is goed gelukt en de toppen stonden vanaf dat moment niet meer stil, het begon op werken te lijken. Ook kwamen er al tongen aan boord waar wij nog niet op hadden gerekend. Halverwege de middag toen de vloed stroom er al lekker inzat kreeg ik een enorme aanbeet en kreeg al gauw in de gaten dat dit geen schar was. Aangezien ik met licht materiaal aan het vissen was, heel voorzichtig binnen draaien en strak houden was het motto. Na een tijdje begon er toch iets zilverachtigs te verschijnen en dit bleek een toch aardig aan de maat zijnde Zeebaars te zijn. Helaas nog niet eraan gedacht mijn net aan boord te leggen, dus was het improviseren geblazen. Mijn maat vond het geen probleem om op het zwemplateau te gaan staan en kon zo de vis eruit tillen. Mijn dag was meer dan geslaagd. Gestopt om 17.30 en hadden we bij elkaar ruim 100 scharen, 3 tongen en een mooie zeebaars. Onze dag was geslaagd.

Om  ca. 18.30 waren we terug bij de club.

 

Willem en Karel  FISK II